Search
  • afapepacolomer

2on Comunicat AFA


Benvolgudes famílies, Continuant amb la voluntat de comunicar-vos tota aquella informació que anem recopilant de cara a l’obertura del nostre Centre al setembre i per esclarir els neguits que us manifestàvem dilluns hem contactat, una vegada ha tornat de vacances, amb la tècnica de referència de la FAPAC del Baix Llobregat per transmetre-li aquests punts, saber d’experiències d’altres escoles amb problemàtiques similars i que ens assessorin en els propers passos a seguir.


Llavors pel que ens va explicar en relació a la pèrdua de la sisena que estaven rebent diverses consultes de centres escolars ens va transmetre el següent:


“Qui demana la 6a hora son les direccions dels centres, mentre que qui la concedeix és el Departament d'Ensenyament. Les famílies i l'AMPA poden fer constar el vostre posicionament al respecte dins el Consell Escolar. Tot i que si l'aprovació de no demanar la 6a hora és amb les 3/4 parts del Consell Escolar, la decisió és ferma. Podeu fer una consulta a les famílies i si el resultat és molt alt en contra de la decisió presa, podeu fer una reclamació a Serveis Territorials. Se suposa que la pèrdua de la 6a hora es fa de forma temporal i per poder adaptar-se millor a les condicions que hi haurà el proper curs pel tema de la Covid-19.


El Departament ha fet unes instruccions pel curs 2020/20201 i en un punt ha dit: Excepcionalment, els centres de titularitat del Departament d'Educació que vulguin continuar impartint la 6a hora hauran de presentar la seva sol·licitud a la direcció del Serveis Territorials però abans del 15 de juliol, perquè en valori la seva continuïtat en aquest curs 2020-2021”


En el nostre cas, en l’anterior comunicat ja vam explicar que Direcció havia consultat amb la Inspecció de Serveis Territorials per al final acabar optant per no demanar la 6a hora al Departament d’Educació.


Explicant-li a la tècnica de la Fapac la nostra situació concreta i davant els passos a seguir per realitzar una petició de recuperar la sisena hora ens va transmetre que la via més adequada per fer-ho és redactar primer un escrit a Direcció sol·licitant la recuperació de la sisena hora el proper curs (per aquest curs 2020-2021 ja no ho veuen factible des de la Fapac pels motius indicats en la resposta anterior).


Posteriorment portar aquest escrit al Consell Escolar i que sigui aprovat per majoria, tant famílies com equip Directiu i Junta del Centre i docents, explicant quin són els motius que porten a la recuperació de la sisena hora. En aquest punt ens va remarcar que l’aprovació d’un text conjunt amb la complicitat de famílies i Direcció del Centre dona més força cara a l’enviament del text a Serveis Territorials i que tinguin en consideració la recuperació de la sisena hora el proper curs per part del Departament d’Educació.


En cas que no hi hagi acord en un text conjunt, després del Consell Escolar l’AFA i/o les famílies del Centre envien pel seu compte l’escrit a Serveis Territorials.


Aquest procediment aplica a qualsevol petició/reclamació que vulguem plantejar. Per mantenir una relació de cordialitat i per deferència a la Direcció del Centre el primer destinatari del comunicat és la pròpia Direcció, perquè tinguin coneixement de la petició de primera mà i puguin donar una resposta que si no la trobem adequada és quan s’eleva a Consell Escolar i Serveis Territorials.


També us volem informar, i com ja avançàvem en el comunicat de dilluns de les reunions entre el Departament d’Educació i el de Salut, que s’han modificat alguns dels criteris del Pla d’actuació del Departament d’Educació del juny. Adjuntem enllaç a la web de la Generalitat: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Noves-mesures-de-seguretat-als-centres-educatius


Inicialment semblava que es baixaven totes les ràtios, o aquesta va ser la notícia que es va avançar, però ha quedat la porta oberta a mantenir els grups actuals sense reduir-los a menys de 20 alumnes per classe:


“Quan no sigui possible reduir els grups, entès això com a excepcionalitat i d’acord amb el pla propi de cada centre, s’arbitraran altres mesures preventives i de seguretat”


Per parlar de tots aquests temes sol·licitarem una reunió a la Direcció del nostre Centre amb la voluntat que l’obertura al setembre es realitzi en les millors condicions possibles dins la situació actual, objectiu de tota la nostra comunitat educativa: alumnes, famílies, Direcció i docents.


Com sempre, qualsevol neguit o consulta que tingueu ens ho podeu fer arribar a través del correu de l'AFA (afaiepepacolomer@gmail.com) o de la pàgina web (https://www.afaiepepacolomer.com). En la mesura del possible anem contestant-vos el mateix dia que ens envieu la consulta.


Junta de l'AFA I.E. Pepa Colomer

254 views0 comments

Recent Posts

See All