Search
  • afapepacolomer

Proper taller: Contes d'ahir i d'avui. Els models de sempre?El proper 23 d'abril és Sant Jordi, i també és el dia del llibre. És en aquest dia que moltes persones regalem llibres. També els hi regalem als nostres infants. Però, en què ens fixem a l'hora d'escollir els contes per les més petites i petits?


Els contes són una eina educativa i un element de socialització molt important en la infància. És a través dels seus personatges i les situacions que aquests viuen, que els contes acompanyen els infants en el seu desenvolupament al context quotidià, i alhora estimulen la seva creativitat i imaginació. L'anàlisi crítica, amb perspectiva de gènere, que puguem fer de les històries que els oferim, potenciarà la capacitat de crear nous relats més inclusius i atents a la diversitat, trencant amb els estereotips i els rols de gènere que sovint hi apareixen (per què els homes sempre són forts i valents i mai no ploren? Per què les dones sovint són delicades i necessiten ser salvades per prínceps?). L'objectiu final és que cada infant pugui estimar-se i valorar-se tal com és i alhora generar relacions de respecte i empatia.


Us animem a participar en aquest taller, i descobrir una nova manera de mirar les històries que expliquem als nostres infants, per reinventar els contes que hem escoltat des de ben petits i petites.


(Recordeu que cal inscripció prèvia a: igualtat.pepacolomer@gmail.com.)


---------------


El próximo 23 de abril es Sant Jordi y también el Día del Libro. Es en este día que muchas personas regalan libros. También se los regalamos a nuestros infantes. Pero, en qué nos fijamos a la hora de escoger los cuentos para las más pequeñas y pequeños?


Los cuentos son una herramienta educativa y un elemento de socialización muy importante en la infancia. Es a través de sus personajes y las situaciones que estos viven, que los cuentos acompañan a los infantes en su desarrollo en el contexto cotidiano, y a la vez que estimulan su creatividad e imaginación. El análisis crítico, con perspectiva de género que podemos hacer de las historias que les ofrecemos, potenciará la capacidad de crear nuevos relatos más inclusivos y atentos a la diversidad, rompiendo con estereotipos y los roles de género que a menudo aparecen ( por qué los hombres siempre son fuertes y valientes y nunca lloran? Por que´las mujeres a menudo son delicadas y necesitan ser salvadas por un príncipe?). El objetivo final es que cada criatura pueda quererse y valorarse tal como es y sea capaz de generar relaciones de respeto y empatía.


Os animamos a participar en este taller, y descubrir una nueva manera de mirar las histórias que explicamos a nuestros infantes, para reinventar los cuentos que hemos escuchados desde bien pequeños y pequeñas.


(Recuerda que es necesario inscripción previa a : igualtat.pepacolomer@gmail.com

144 views0 comments

Recent Posts

See All